Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Armada Team

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


Mastje? Terwijl de meeste radiostations nog in ruste zijn van een nachtje blazen in de ether, is het Etherpiraten.com Team alweer op pad richting Drenthe. In de vroege morgen komen wij aan bij het Armada Team uit Schoonoord. De zender is net gestart en de dubbele CX staat rustig te blazen. Terwijl fotograaf Lex een foto probeert te maken met zijn digitale camera komt er direct een stevige vloek uit de mond. Hmmm, dat was zijn camera. Kennelijk is de moderne techniek niet opgewassen tegen het geweld van Hoog Frequent en het gevolg is dan ook dat hij voortaan zonder digitale camera door het leven mag.

Ondanks de enorme kou die de afgelopen nacht is nedergedaald over de antennes en coax levert de zender maximaal vermogen aan de 4 dipolen die op 32 meter ver boven alles uitsteken. En bovenin straalt de ooievaar, die nog steeds gewillig wacht op gezelschap, maar tot op heden het moet stellen met zijn vier metalen vrienden.

Studio Armada

Inmiddels is het Armada team verhuist van een simpele caravan naar een mooi stacaravan waar zowel bar als studio is gevestigd. De verwarming en een lekker bakje koffie uit een - net nieuw gesponsord - koffiezet apparaat doet ons snel de koude vergeten. Terwijl de eerste platen de ether ingeslingerd worden schrijft Jaap de eerste verzoekjes op die binnenkomen. Jaap is een van de drie heren die het radiostation op de zondag bemannen. Opvallend is wel te noemen dat men draait zonder audio bewerking in de vorm van limiters en/of compressors. Volgens de heren gaat er dan ook niets boven het natuurlijke geluid van de Nederlandstalige artiest. Want dat is de muzieksoort die hier in de provincie de klok slaat....Gemiddeld scoren zij op een gezellige zondagmiddag meer dan zestig verzoeken die kriskras uit de regio binnenkomen. 

Sinds anderhalf jaar hebben ze dan ook de 98.65mhz als thuisbasis die tot wijd in de omtrek te ontvangen is. Kennelijk zijn ze niet de enige die deze zondag draaien aangezien de ether volop gevuld is met Nederlandstalige stations.

Wij danken het Armada Team voor de gastvrijheid !!

Caravan verhuzing!

voor meer foto's klikhier