Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: T.V.B. Trots van Bargeroosterveld

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Vanaf een locatie ergens in Emmen , vanaf een weiland ,draait station TVB ook dit jaar weer een marathon.

TVB staat voor Trots Van Barger - Oosterveld. Barger - Oosterveld ,in vroegere tijden een dorp op zich , maar door bepaalde bestuurlijke regels een woonwijk geworden van Emmen.

Gestart op donderdag om 0.00 uur werd het signaal van ruim 5 kW (wat aangestuurd wordt door een aparte stuurzender,dit omdat de bij de kast behorende sturing problems vertoonde tijdens een testuizending) de ether in geslingerd ,dit alles rondstralend vanaf de 72 meter hoge mast ,met daarin 6 zelf gemaakte antennes , die d.m.v een fabriekskoppeling tesamen het werk doen waar een ieder op zit te wachten.

Een tegenvaller was er helaas wel tijdens het op zetten van de mast , de ingehuurde kraan deed zijn werk zoals verwacht,maar op een gegeven ging het mis,antennekabel klem!! Weg behoorlijk wat meters kabel,maar na alles goed te zijn nagelopen bleef er genoeg kabel over om er voor te zorgen dat de 6 antenne's en de zender afgepiekt op de 95.10 hun werk naar behoren konden doen.

Dat de antennes i.c.m de zender hun werk naar behoren doen getuigen wel de vele sms'jes , o.a Rotterdam,Ameland maar zelfs een reactie uit Denemarken kwam er binnen bij dit station.

Het uitstekende geluid in de diverse huiskamers , maar ook in de vrachtwagens,op de tractoren,kortom overal,wordt door dit station verzorgd door een mengtafel van Datec,de LPM73 , die in samenwerking met een Combinator van Edison ervoor zorgt dat ook de modulatie niets te wensen overlaat.

2 pick ups doen goed hun werk ,deze 2 worden af en toe ondersteund door een cd speler,maar het geluid dat is te beluisteren komt voor 95 % vanaf zwarte schijf.

Het team,bestaande uit Leroy , Anton , Dion , Corné en Bouke hebben ook gedacht aan het z.g.n live gebeuren , een optreden van Gerard Schoonebeek en van Wouter de Polka man tesamen met Matthijs staat gepland.

Vorig jaar bestond het team nog uit 9 leden ,dit jaar 5 leden.

maar een een toevallig voorbij fietsende fietser van 77 jaar was niet te beroerd om ook de micro te hand te nemen,getuige de foto.

Voor meer foto's van deze marathon uitzending kunt u kijken in het fotoalbum

Namens EPC bedankt voor de happies en drankies en we komen uiteraard volgend jaar weer.

Met vriendelijke groet Auke